Moderne en hedendaagse kunst op de BRAFA Art Fair 2019

Moderne en hedendaagse kunst op de BRAFA Art Fair 2019

Femke van Leeuwen voor Onlinegallerij.nl - 23 November 2018

In januari vindt de 64ste editie van de BRAFA Art Fair in Brussel plaats, een van de top 5 kunstbeurzen met werken uit de bronstijd tot werken van vandaag de dag. Liefhebbers van moderne en hedendaagse kunst hebben hier meer dan genoeg te zoeken. Dit blijkt alleen al uit het feit dat het Britse duo Gilbert & George de eregast is van deze 64ste editie van de BRAFA. Beroemd om hun gigantische fotomontages stellen zij dit jaar vijf recente werken in groot formaat tentoon op de beurs.

(...)

Last but not least zetten we dit werk van Neo-Conceptualist Peter Halley in de spotlight, dat Maruani Mercier op de BRAFA tentoonstelt. De werken van Peter Halley draaien om de communicatie in New York. Halley is ervan overtuigd dat onze sociale ruimte, de manier waarop we denken en hoe we door het leven gaan, wordt beheerst door netwerken. In de jaren 80 dacht hij voornamelijk aan televisie en telefoon maar vanaf de jaren 90 met de komst van het internet kwam hier een geheel nieuwe mening aan; de digitale wereld vermengde zich met de realiteit.

Zijn kijk op ons gebruik van communicatie leidde tot geometrische schilderijen die een spel aangaan tussen zogenaamde “gevangenissen” en “cellen”; iconen die de toenemende geometrisering van sociale ruimte weerspiegelen. Halley gebruikt kleuren en materialen met specifieke connotaties, zoals fluorescerende Day-Glo-verf, die de angstaanjagende gloed kunstmatige verlichting en reflecterende kleding en tekens nabootst, evenals Roll-a-Tex, een textuuradditief dat wordt gebruikt als deklaag van gebouwen.

Nog geen genoeg gekregen? De BRAFA biedt nog veel meer moderne en hedendaagse kunstpareltjes aan. Van 26 januari tot en met 3 februari 2019 kun je in Tour & Taxis te Brussel je eigen weg wanen tussen de stands vol met kunst. Om meer te weten te komen over de BRAFA Art Fair van 2019 kun je een kijkje nemen op hun website. Hier vindt je onder andere een overzicht van de deelnemers, kunstwerken en tarieven.

Link naar het artikel

Source: 
Online Gallerij